Vår historia

Upprinnelsen till Tempest Security började egentligen redan 2004 genom Scandinavian Facility Management AB som var ett litet service- och bemanningsbolag. I slutet av 2008 bestämde vi oss för att satsa på säkerhet och tillväxt. Sedan dess har det gått undan. 2009 blev vi ett auktoriserat bevakningsbolag och tog namnet Tempest Security. Vi växte från ett tiotal personer till en av Sveriges tio största leverantörer av säkerhetstjänster.

2014 förvärvade vi Svenska Probus Säkerhet AB och etablerade vår teknikavdelning. 2016 Förvärvades E.S.T Protect i för att stärka upp inom kameraövervakning och videoanalys. 2017 köptes I-CRC Ltd upp, ett Londonbaserat företag inom utredning och säkerhetsrådgivning. Samma år förvärvades även Falck Security AB och dess larmcentral, vilket positionerar Tempest Security som en av fyra leverantörer i Sverige med samtliga auktorisationspliktiga tjänster (utom värdehantering).

I december 2017 noterades bolaget vid Nasdaq First North och 2018 förvärvades Gothia Protection Group (GPG) som är ledande inom brottsutredning och riskhantering i Sverige.